• Op naar een nieuw clubtenue

  Vanaf seizoen 2020-2021 wordt er gespeeld in een shirt met een nieuw, fris ontwerp in de kleuren Weesperblauw, donkerblauw, zwart en wit. Ook het materiaal en de pasvorm hebben de nodige aanpassingen gekregen. Zo is het materiaal wat dunner dan het huidige shirt, maar ook rekbaarder en van goede kwaliteit. De pasvormaanpassing zit voornamelijk in de lengte van het shirt en de maatvoering sluit beter aan. Het shirt zal door Bijvoet geleverd worden. 

  Voor wie is het tenue?
  Het nieuwe tenue is voor iedereen, inclusief recreanten. De enige uitzondering is de CMV jeugd (tot circa 12 jaar). Omdat het tenue niet lijkt op het huidige tenue, is het niet meer mogelijk om het oude shirt bij wedstrijden te gebruiken.

  Hoe kan ik passen?
  Helaas is nog niet mogelijk om een pasavond voor het tenue bij Oberon te organiseren. We wachten nog even de nieuwe richtlijnen van de NOC-NSF af die 28 april bekend gemaakt worden. Dan hopen te weten wanneer we weer kunnen spelen, in ons mooie nieuwe tenue. Dan zullen we bekend maken op welke wijze de shirts gepast kunnen worden.

  Sponsering
  Het blijft mogelijk om zelf een sponsor voor je team aan te dragen. Mocht je meer hierover willen weten, neem dan contact op via oberonweesp@gmail.com

   

 • Vragen en antwoorden

  Wat zijn de kosten?
  Tijdens de eerste bestelling kost een shirt ca 35 Euro. Bij nalevering zijn de kosten per shirt ca 45 euro. Deze kosten zijn nog onder voorbehoud van de definitieve bestelling. Wij zijn nog in gesprek met de leverancier en ook de damesbroekjes worden nog getest.

  Kan het shirt gesponsord worden?
  Ja, elk team kan sponsoring van shirts zelfstandig regelen (en betalen). Op het shirt is ruimte voor het opdrukken van een sponsor. Uitgangspunt is dat het sponsorgeld per saldo de kosten drukt en het logo / de tekst naar wens van de vereniging op het shirt kan worden uitgevoerd.

  De prijs van een shirt bij webshops is goedkoper; waarom is daar niet voor gekozen?
  Dit is onderzocht. Er zijn een aantal redenen om toch voor Bijvoet te kiezen:

  • Het is eenvoudig voor om daar te passen
  • Zelf pasvorm en ontwerp bepalen
  • Het materiaal is prettig
  • De shirts blijven leverbaar omdat het op maat gemaakt wordt
  • Er kan per stuk besteld worden
  • De administratie gaat volledig via Bijvoet. Dat is erg prettig voor onze penningmeester
  • Onze bijdrage aan de Weesper middenstand

  Waarom kiezen we voor dit materiaal en geen katoen?
  In het verleden hadden wij katoenen shirts. Daar waren slechte ervaringen mee, gezien de pasvorm en verkleuring. De huidige shirts zijn wel van goede kwaliteit, maar de pasvorm en de warmte van het shirt wordt als onprettig ervaren. De keuze van het nieuwe materiaal is gebaseerd op goede ervaringen bij de handbalvereniging in Weesp: het zit prettig en het blijft goed na wassen. Helaas is het vochtabsorberend vermogen iets beperkter. Deze eigenschap is alleen aanwezig bij katoen.

  Hoe valt de maat?
  De pasvorm is overgenomen van een bestaand merk dat voor volleybal geschikt is. De maatvoering is nu voor een breder publiek geschikt. De kraag is verdwenen en de lengte van het shirt is iets langer.

  Er worden passessies georganiseerd zodat iedereen de juiste maat kan bestellen. Na deze levering kan in de winkel van Bijvoet de maat eenvoudig gepast worden en worden bijbesteld.

  Welk nummer krijg ik op mijn shirt?
  Iedereen houdt zijn eigen nummer. Deze worden bij de bestelling direct ingespoten op het shirt. Voor nabestellingen en nieuwe shirts zullen er bij Bijvoet een aantal shirts met nummers op voorraad zijn. Zodoende voorkomen we tijdverlies in het verkrijgen van een nummer en het bestellen van een shirt.

  Kan ik mijn naam ook in het shirt laten drukken?
  Ja dat kan op zich, maar om fouten te voorkomen, kan de naam er later op gedrukt worden. Dit brengt wel extra kosten met zich mee. Overleg het gebruik van namen op het shirt ook eerst even met je eigen team.

  Waarom is de overgang naar het nieuwe tenue verplicht?
  De Nevobo verplicht ons in de competitie om in gelijke tenues te spelen. Omdat het nieuwe shirt erg afwijkt van het huidige tenue, is de overgang verplicht. In de recreantencompetitie zijn de regels minder strikt. Daarom is aan de recreanten is gevraagd of ze ook mee willen doen. Ze doen mee onder voorwaarde dat de prijs niet te hoog wordt (maximaal 40-50 euro).

  Mag ik het huidige broekje van het tenue blijven gebruiken?
  Nee, de kleur is zodanig anders qua kleur dat dit niet meer past. Er wordt een clubbroekje aangeboden met de kleur zwart. Het is echter ook mogelijk om een eigen, effen zwart broekje te dragen.

  Als je dit jaar en volgend jaar bij de recreanten speelt en het jaar daarop mogelijk bij de senioren, kun je dan het beste een “kaal” shirt bestellen?
  Elk shirt wordt voorzien van een nummer.

  Ik heb het geld niet beschikbaar voor een nieuw tenue?
  Oberon wil graag dat iedereen overgaat naar een nieuw tenue. Daarom helpen wij graag. Allereerst is er voor jeugd een regeling voor via het Jeugdfonds Sport&Cultuur. Zie hiervoor de link https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/oberonweesp/2019/09/Spelregels-Jeugdfonds-Sport-Cultuur-Weesp.pdf. Daarnaast kan Oberon je helpen met bijvoorbeeld een betalingsregeling. Neem daarvoor contact op met de penningmeester van Oberon: penningen.oberon@gmail.com.

  Wat kan ik doen met mijn oude tenue?
  Alle oude tenues kunnen aan het begin van het seizoen 2020 bij Alice ingeleverd worden. Zij is voor haar werk vaak in Kenia. De kleding zal daar geschonken worden aan de Pumwani Secondary school. Deze school in Nairobi is voor kinderen van de lage inkomensgebieden (de sloppenwijken). Onze kleding kan daar heel goed gebruikt worden. Een mooie bestemming lijkt ons.

  Heb je een andere vraag, mail dan naar oberonweesp@gmail.com